• Ważne ogłoszenie
Zapraszamy do zapisów na klubowe ramki pod tablice http://a6forum.pl/zamowienia-na-ramki-z-logo-naszego-forum-t2601.html

Jakie radio zamiast fabrycznego?

Jakie radio zamiast fabrycznego?

Postprzez Kasia600 » 2013-06-14, 11:22

Jak w temacie jakie radio polecacie lub jakie macie podłączone zamiast fabrycznych ? Oczywiście ładnie współgrające z czerwonym podświetleniem.
Kasia600
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2013-06-06, 20:56
Lokalizacja: Kalety
Model: A6 C5
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.8 AGE 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 2004

Ważne ogłoszenie

Zapraszamy do zapisów na klubowe ramki pod tablice http://a6forum.pl/zamowienia-na-ramki-z-logo-naszego-forum-t2601.html

Postprzez Witia » 2013-06-14, 11:31

U mnie siedzi ALPINE 9882 Ri. Gra i wygląda całkiem dobrze. Audiofilem nie jestem .
A tu kilka fotek:


Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Avatar użytkownika
Witia
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 283
Dołączył(a): 2013-06-11, 21:31
Lokalizacja: Warszawa
Model: A6 C5
Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI AFN 110KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 1999

Ważne ogłoszenie

Zapraszamy do zapisów na klubowe ramki pod tablice http://a6forum.pl/zamowienia-na-ramki-z-logo-naszego-forum-t2601.html

Postprzez Andi » 2013-06-14, 14:57

Kasia600, rowniez poleam Alpine najlepiej z opcja bluetooth , mamy taki w sluzbowy mercedesie stacje odbiera rewelacyjnie , no jeszcze mandatu za rozmowy przez tel unikniesz. ;-)
Elektryka, Automatyka,Zabezpieczenia,zdalne sterowanie
Serwis Turbin Wiatrowych

E39 Touring 2001 2,5TU gaz http://olx.pl/oferta/e39-525i-192km-200 ... 7zIOj.html
a6-c4-2-5-97-ael-przebieg-311000-na-czesci-t2114.html
Avatar użytkownika
Andi
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 556
Dołączył(a): 2013-06-05, 20:23
Lokalizacja: NNM/Viborg
Model: BMW E39
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.5 M54B25 192KM
Napęd: RWD
Skrzynia: Manual
Rok: 2001
Imię: Andrzej

Ważne ogłoszenie

Zapraszamy do zapisów na klubowe ramki pod tablice http://a6forum.pl/zamowienia-na-ramki-z-logo-naszego-forum-t2601.html

Postprzez Mad_MAX » 2013-06-15, 09:53

Jeśli mogę coś zasugerować o ile taka kwestia ma znaczenie , to to , że jeśli mamy okrojony budżet to zdecydowanie lepszym wyborem jest kupno używanego np. 2-3 letniego radia w tym samych pieniądzach co obecne nowe.

Wiadomo , że różnica w jakości podzespołów będzie znaczna , teraz te radia budżetowe to jeden wielki szit.

Z takich co mogę polecić nowych , to KENWOOD KDC-3054/U30 i jego pochodne.

Naprawdę za te pieniądze to radio jest rewelacyjne , nie dość , że odbiornik FM jest super czuły i mocny , to rzeczywista moc wcniacza jest na poziomie 4x20W , a to już naprawdę dobra baza pod głośniczki , no i oczywiście CD , USB i inne udziwnienia :)
Avatar użytkownika
Mad_MAX
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 837
Dołączył(a): 2013-05-30, 17:18
Lokalizacja: Kraków
Model: Ford Mondeo
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.5 V6 Duratec 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 1995
Imię: Iwo

Ważne ogłoszenie

Zapraszamy do zapisów na klubowe ramki pod tablice http://a6forum.pl/zamowienia-na-ramki-z-logo-naszego-forum-t2601.html

Postprzez Jurek85 » 2013-06-15, 21:53

Ja polecam KENWOOD KDC5051U - niedawno zakupiłem i polecam - do tego zamiana seryjnych głośników na jakieś Magnaty (teraz nie pamiętam oznaczenia) i masz super dźwięk.

Co jest fajnego w tym radiu:
1. pełna paleta barw podświetlania - od jednostajnego dowolnego koloru po falującą barwami tęczę.
2. możliwość zgaszenia panela w całości - np. podczas nocnej jazdy.
3. Możliwość podpięcia wzmacniacza - radio daję radę :)
Jurek85
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2013-06-06, 06:56
Lokalizacja: Kraków
Model: A6 C5
Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI AFN 110KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 1999
Imię: Jurek

Ważne ogłoszenie

Zapraszamy do zapisów na klubowe ramki pod tablice http://a6forum.pl/zamowienia-na-ramki-z-logo-naszego-forum-t2601.html

Postprzez Mad_MAX » 2013-06-16, 10:52

Jurek85 napisał(a): na jakieś Magnaty


Juruśśśśśśśśśś , jakieś Magnaty to do Calibry można hehehe :)

Przy okrojonym budżecie to najlepszym zdecydowanie wyborem będą :

- U-dimension El Comp 6
- PB S6-C

;-) ;-)
Avatar użytkownika
Mad_MAX
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 837
Dołączył(a): 2013-05-30, 17:18
Lokalizacja: Kraków
Model: Ford Mondeo
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.5 V6 Duratec 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 1995
Imię: Iwo

Ważne ogłoszenie

Zapraszamy do zapisów na klubowe ramki pod tablice http://a6forum.pl/zamowienia-na-ramki-z-logo-naszego-forum-t2601.html

Postprzez Edin » 2013-09-01, 12:39

A jakie radio polecicie na wymianę mojego Amsterdama aby miało wbudowany telefon. Chciałbym takie do którego można wsadzić kartę sim gdy w razie gdy nie mogę odebrać lub odrzucę połączenie przełączało mi na telefon w radiu.
Edin
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 69
Dołączył(a): 2013-08-31, 06:44
Lokalizacja: Lubelskie
Model: A6 C5
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI AFB 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Rok: 1998
Imię: Edwin

Ważne ogłoszenie

Zapraszamy do zapisów na klubowe ramki pod tablice http://a6forum.pl/zamowienia-na-ramki-z-logo-naszego-forum-t2601.html

Postprzez BADIX » 2013-09-01, 13:50

A są w ogóle takowe ?
Pierwsze słyszę aby do normalnych CD czy im podobnych było wejście na GSMa.

Poz
BADIX
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 1729
Dołączył(a): 2013-05-31, 08:00
Zasilanie: Diesel
Silnik: INNY
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Ważne ogłoszenie

Zapraszamy do zapisów na klubowe ramki pod tablice http://a6forum.pl/zamowienia-na-ramki-z-logo-naszego-forum-t2601.html

Postprzez Edin » 2013-09-01, 16:06

Witaj Badix mam takie radio: https://www.google.pl/search?client=ope ... 8&oe=UTF-8


Koduję do niego zwykłą simkę zamiast keycard i mam telefon. Mam zestaw głośno mówiący i dodatkową słuchawkę w podłokietniku.

Taki zestaw mi pasuje. Jednak Bluetooth trochę energii zużywa w czasach dzisiejszych smart fonów każdy procent baterii jest ważny.
Edin
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 69
Dołączył(a): 2013-08-31, 06:44
Lokalizacja: Lubelskie
Model: A6 C5
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI AFB 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Rok: 1998
Imię: Edwin

Ważne ogłoszenie

Zapraszamy do zapisów na klubowe ramki pod tablice http://a6forum.pl/zamowienia-na-ramki-z-logo-naszego-forum-t2601.html

Postprzez BADIX » 2013-09-01, 18:22

Edin napisał(a):Koduję do niego zwykłą simkę zamiast keycard i mam telefon. Mam zestaw głośno mówiący i dodatkową słuchawkę w podłokietnik


Człowiek się cały czas uczy - nie wiedziałem o istnieniu czegos takiego :-)
BADIX
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 1729
Dołączył(a): 2013-05-31, 08:00
Zasilanie: Diesel
Silnik: INNY
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Ważne ogłoszenie

Zapraszamy do zapisów na klubowe ramki pod tablice http://a6forum.pl/zamowienia-na-ramki-z-logo-naszego-forum-t2601.html

Postprzez Edin » 2013-09-01, 19:01

Ponoć to radio było montowane w standardzie w wersji do Szwajcarii. Związane ponoć z wymogami prawnymi. Choć ręki sobie uciąć nie dam ;)
Edin
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 69
Dołączył(a): 2013-08-31, 06:44
Lokalizacja: Lubelskie
Model: A6 C5
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI AFB 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Rok: 1998
Imię: Edwin

Ważne ogłoszenie

Zapraszamy do zapisów na klubowe ramki pod tablice http://a6forum.pl/zamowienia-na-ramki-z-logo-naszego-forum-t2601.html

Postprzez Przemcio » 2013-09-01, 19:23

Jak chcecie to dam zmieniarkę na 10 płyt razem z kablem
za browarka ;)
ni ma podpisu
Avatar użytkownika
Przemcio
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 1013
Dołączył(a): 2013-06-01, 11:28
Lokalizacja: Waldsee/ Deutschland
Model: A6 C6
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0TDI BMK 224KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Rok: 2005

Ważne ogłoszenie

Zapraszamy do zapisów na klubowe ramki pod tablice http://a6forum.pl/zamowienia-na-ramki-z-logo-naszego-forum-t2601.html

Postprzez BADIX » 2013-09-01, 19:27

Przemcio napisał(a):Jak chcecie to dam zmieniarkę na 10 płyt razem z kablem
za browarka ;)


Jak ma wyjście na telefon to Edin, bierze w ciemno :-)))
BADIX
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 1729
Dołączył(a): 2013-05-31, 08:00
Zasilanie: Diesel
Silnik: INNY
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Ważne ogłoszenie

Zapraszamy do zapisów na klubowe ramki pod tablice http://a6forum.pl/zamowienia-na-ramki-z-logo-naszego-forum-t2601.html

Postprzez Przemcio » 2013-09-01, 19:29

Nie róbcie wiochy z tym radiem ;) ale zmieniarka poważnie do zabrania
ni ma podpisu
Avatar użytkownika
Przemcio
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 1013
Dołączył(a): 2013-06-01, 11:28
Lokalizacja: Waldsee/ Deutschland
Model: A6 C6
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0TDI BMK 224KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Rok: 2005

Ważne ogłoszenie

Zapraszamy do zapisów na klubowe ramki pod tablice http://a6forum.pl/zamowienia-na-ramki-z-logo-naszego-forum-t2601.html

Postprzez Edin » 2013-09-01, 19:34

Zmieniarkę na 10-CD mam ale jak masz radio z telefonem to zabieram ;)
Edin
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 69
Dołączył(a): 2013-08-31, 06:44
Lokalizacja: Lubelskie
Model: A6 C5
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI AFB 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Rok: 1998
Imię: Edwin

Ważne ogłoszenie

Zapraszamy do zapisów na klubowe ramki pod tablice http://a6forum.pl/zamowienia-na-ramki-z-logo-naszego-forum-t2601.html
Następna strona

Powrót do C5 (1997-2004)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Ważne ogłoszenie
Zapraszamy do zapisów na klubowe ramki pod tablice http://a6forum.pl/zamowienia-na-ramki-z-logo-naszego-forum-t2601.html