A6 c6 2005r problem z radiem

A6 c6 2005r problem z radiem

Postprzez Martin » 2018-11-28, 11:19

Od nie dawna jestem posiadaczem a6 c6 i mam problem z radiem mianowicie słaby zasięg i traci fale raczej regionalne. I tu pytanie czy przyciemnione szyby mają jakieś znaczenie do odbioru czy raczej szukać przyczyny w jakimś wzmacniaczu?
Martin
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2018-11-28, 11:15
Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI ASB 233KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Rok: 2005
Imię: Martin

Re: A6 c6 2005r problem z radiem

Postprzez Farszu » 2018-12-20, 18:49

Moim zdaniem to problem z wzmacniaczem folia na szybach niema nic do tego.
Farszu
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 12
Dołączył(a): 2018-12-19, 23:14
Model: A6 C6
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI BRE 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Multitronic
Rok: 2007
Imię: Grzegorz

Re: A6 c6 2005r problem z radiem

Postprzez powaguspisz » 2020-03-02, 20:21

Nie znalazłem podobnego tematu, więc podłącze się tutaj by nie otwierać nowych wątków.
Kłopot Panowie/Panie ...
Kupiłem A6 Pan sprzedający zapewniał mnie przy zakupie jak i teraz telefonicznie że problem tkwi w wzmacniaczu. MMI uruchamia się, ale nie ma dźwięku.
Czy faktycznie może być to wina wzmacniacza ? Nie mam nikogo w Białymstoku kto by choć na chwilę chciał podmienić wzmacniacz by to zweryfikować, bo kupić owszem ... tylko 300 - 600 zł wywalić i okaże się ze nie jest to ta usterka a sprzedający kłamał.
Zastanawiam się bo w/g VIN zgadza się jest zamontowany wzmacniacz prawidłowy, natomiast jest info ze w 2011 roku został zastąpiony, i podany mam numer, tylko one inaczej wyglądają zewnętrznie. Czy ktoś jest na tyle kumaty by to odrobinę rozjaśnić ?
Serwis podaje zmianę numeru to znaczy ze tak jest ale czy faktycznie będzie on w kieszeń pasował ? W Necie jest ich znacznie mniej tych po zmianie, zaś tych przed do wyboru do koloru.
Numer jaki był obecnie to : * 4F0 910 223 C jest zastąpiony 4F0 035 223 N i to koduje tak w/g VIN taką zmianę.

Dodam że VCDS / gutmann / launch / nie chce się skomunikować by ewentualnie odczytać czy sa jakieś błędy. Dziwne ale może jest zblokowane nie wiem ktoś coś pomoże ?
Aktualizacja : 03,03
Dzisiaj jeździłem do kumpla co ma VCDS nie mógł się w ogóle skomunikować z radiem w żaden możliwy sposób, przez żaden kanał. Panowie czy na prawdę kłopot może robić wzmacniacz ?
powaguspisz
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączył(a): 2020-03-02, 19:57
Model: A6 C6
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 BDW 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Multitronic
Rok: 2006
Imię: Mariusz


Powrót do C6 (2004-2011)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości