Aktualizacja MMI 2G

Aktualizacja MMI 2G

Postprzez zanter » 2013-12-27, 20:50

Witam ,rozpocząłem aktualizację leczy wynikły problemy.Robiłem wszystko zgodnie z instrukcją lecz miałem bardzo słaby akumulator podpięty pod prostownik (samochód nawet nie pali) i od razu po rozpoczęciu aktualizacji wyskoczył komunikat (po niemiecku-nie znam tego języka) i w żaden sposób nie mogłem wyjść z menu aktualizacji następnie coś nacisnąłem i cały ekran zgasł po jakiś 10 minutach wróciłem do samochodu i ekran się uruchomił lecz większość funkcji jest wyłączona.Czy niepowodzenie może być uzależnione od akumulatora? czy raczej coś robię źle ?
PS.Samochód podłączony pod prostownik następne próby odbędą się jutro.
zanter
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2013-12-10, 21:13
Lokalizacja: Czaplinek
Model: A6 C6
Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI AHU 90KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Rok: 2005

Postprzez jakos78 » 2013-12-27, 21:41

Aku ma bardzo duże znaczenie- dlatego ja zawsze robię na włączonym silniku.
Jaką teraz wersję pokazuje MMI

Ps. Popraw swój profil
Avatar użytkownika
jakos78
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 456
Dołączył(a): 2013-05-30, 20:46
Lokalizacja: Holandia
Model: A6 C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.0 BPJ 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 2006
Imię: Jarek

Postprzez zanter » 2013-12-28, 12:08

Dziś zacząłem od początku,udało mi się zaktualizować do wersji 5570.Wszystko było super do momentu wgrywania spolszczenia.Postępowałem zgodnie z instrukcją zaznaczyłem co trzeba w zielonym menu i ..nie czyta mi płyty ze spolszczeniem.Plik nagrałem ten który otrzymałem na PW od jakos78.Co robię źlę?
zanter
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2013-12-10, 21:13
Lokalizacja: Czaplinek
Model: A6 C6
Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI AHU 90KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Rok: 2005

Postprzez jakos78 » 2013-12-28, 15:35

zanter, poczytaj raz jeszcze na spokojnie instrukcje
Avatar użytkownika
jakos78
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 456
Dołączył(a): 2013-05-30, 20:46
Lokalizacja: Holandia
Model: A6 C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.0 BPJ 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 2006
Imię: Jarek

Postprzez zanter » 2013-12-28, 16:16

robię dokładnie tak samo ..tylko nie czyta płyty może coś źle nagrywam,ściągnąłem to z twojego chomika, wypakowałem i z folderu i nagrałem jako dane na płycie.
zanter
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2013-12-10, 21:13
Lokalizacja: Czaplinek
Model: A6 C6
Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI AHU 90KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Rok: 2005

Postprzez jakos78 » 2013-12-28, 16:17

Nagraj raz jeszcze na innym kompie( tam coś ponad 8 mb jest)
Avatar użytkownika
jakos78
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 456
Dołączył(a): 2013-05-30, 20:46
Lokalizacja: Holandia
Model: A6 C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.0 BPJ 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 2006
Imię: Jarek

Postprzez zanter » 2013-12-28, 16:32

Ja mam ten plik od Cb i on ma 25 mb
zanter
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2013-12-10, 21:13
Lokalizacja: Czaplinek
Model: A6 C6
Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI AHU 90KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Rok: 2005

Postprzez jakos78 » 2013-12-28, 17:38

To chyba nie ode mnie bo mój ma dokładnie 9,1MB :mrgreen:

Wysłałem Ci link na PW
Avatar użytkownika
jakos78
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 456
Dołączył(a): 2013-05-30, 20:46
Lokalizacja: Holandia
Model: A6 C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.0 BPJ 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 2006
Imię: Jarek

Postprzez zanter » 2013-12-30, 02:28

Plik ściągnięty od jakos78 i jakby ktoś mógł dokładnie napisać przebieg nagrywania płyty,w jakim programie na jakiej prędkości itp.Co dokładnie ma być na plytce .Może ktoś posiada działającą płytę i mógłby stworzyć jej kopie zapasowa w formacie ISO.Z góry dziękuje
zanter
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2013-12-10, 21:13
Lokalizacja: Czaplinek
Model: A6 C6
Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI AHU 90KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Rok: 2005

Postprzez Przemcio » 2013-12-30, 05:32

zanter, IMGBURN predkoś X2 najdroższa płyta CD-R TDK Verbatium itp

jezeli nie zadziała zmiana nagrywarki
ni ma podpisu
Avatar użytkownika
Przemcio
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 860
Dołączył(a): 2013-06-01, 12:28
Lokalizacja: Waldsee/ Deutschland
Model: Nie mam
Nadwozie: Kombi
Zasilanie: Diesel
Silnik: INNY
Napęd: RWD
Skrzynia: Tiptronic
Rok: 2012

Postprzez zanter » 2013-12-30, 21:44

i nic, w ASO mi powiedzieli że trzeba zrobić downgrade do 5150.Jak się dowiedziałem robi się go poprzez wgranie płyty z spolszczeniem..Czy da się jakoś inaczej cofnąć do wersji 5150 ?
zanter
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2013-12-10, 21:13
Lokalizacja: Czaplinek
Model: A6 C6
Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI AHU 90KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Rok: 2005

Postprzez Przemcio » 2013-12-30, 22:54

robisz identycznie jak update tylko musisz zaznaczyc tak jak w spolszczeniu i wsio


generalnie widze ze masz problem z nagraniem płyty albo nie zaznaczyłeś wszystkiego w zielonym menu :) dlatego nie idzie

widzi w ogóle MMI płyte w zmieniarce?
ni ma podpisu
Avatar użytkownika
Przemcio
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 860
Dołączył(a): 2013-06-01, 12:28
Lokalizacja: Waldsee/ Deutschland
Model: Nie mam
Nadwozie: Kombi
Zasilanie: Diesel
Silnik: INNY
Napęd: RWD
Skrzynia: Tiptronic
Rok: 2012

Postprzez zanter » 2013-12-30, 23:13

No właśnie tej z spolszczeniem nie czyta..Płytki z aktualizacją normalnie czyta.Zaznaczam tak jak jest w instrukcji.A jak wsadzę z spolszczeniem to nie znajduje pliku metainfo.txt.



czyli wsadzam 1 płytę wcześniej zaznaczając te 3 opcje w zielonym? i instaluje jak poprzednio tak ?
zanter
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2013-12-10, 21:13
Lokalizacja: Czaplinek
Model: A6 C6
Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI AHU 90KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Rok: 2005

Postprzez jakos78 » 2013-12-30, 23:18

zanter, nie zapomnij o czerwonym
Avatar użytkownika
jakos78
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 456
Dołączył(a): 2013-05-30, 20:46
Lokalizacja: Holandia
Model: A6 C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.0 BPJ 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 2006
Imię: Jarek

Postprzez Przemcio » 2013-12-31, 08:02

zanter napisał(a):No właśnie tej z spolszczeniem nie czyta..Płytki z aktualizacją normalnie czyta.Zaznaczam tak jak jest w instrukcji.A jak wsadzę z spolszczeniem to nie znajduje pliku metainfo.txt.



czyli wsadzam 1 płytę wcześniej zaznaczając te 3 opcje w zielonym? i instaluje jak poprzednio tak ?
skoro nie widzi mety tzn ze masz problem z nagraniem płyty, albo niiestosujesz sie do naszych wskazówek albo masz juz nagrywarke do wymiany

Bardzo wazne dobra płyta !! nagrywasz jako dane programem IMGBURN ustawiasz na X2 i musi chodzic <rotfl>
ni ma podpisu
Avatar użytkownika
Przemcio
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 860
Dołączył(a): 2013-06-01, 12:28
Lokalizacja: Waldsee/ Deutschland
Model: Nie mam
Nadwozie: Kombi
Zasilanie: Diesel
Silnik: INNY
Napęd: RWD
Skrzynia: Tiptronic
Rok: 2012

Następna strona

Powrót do C6 (2004-2011)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości