witam serdecznie wszystkich klubowiczów jestem tu nowym klubowiczem,mam taki problem a mianowicie ze nie dawno kupiłem audi a6 c4 i w kabinie mam dziwne szumy przy prędkości od 120km. słychać je od górnej części drzwi od strony kierowcy i pasażera,prosił bym o rady jak to usunąć,jestem majsterkowiczem i może samemu uda mi się z tym uporać,dziękuje z góry za fachowe porady
audi123, czy ten szum jest identyczny z obu stron Czy moze od strony pasażera troszke mniejszy Moze po prostu drzwi Ci opadły i trzeba je podciągnąć/wyregulować. Jak wygląda linia drzwi przednich w porównaniu z tylnymi (rys) Czy drzwi zamykają sie lekko czy musisz nimi trzasnąć
witam,drzwi zamykają się lekko ale zauważyłem że jak by od strony kierowcy drzwi lekko były wysunięte na zewnątrz, patrząc po linii z tylnymi drzwiami to jak by odstawały jakieś 0,5 cm i nie za bardzo wiem jak je ustawić bo śruby przy zawiasach są do regulacji góra dół i tył przód ale na zewnątrz i do wewnątrz to może by trzeba zamkiem wyregulować?
auto jest bardzo zadbane,kupione od starego Niemca który pieska woził,wszystkie sprawy typu zawieszenie hamulce ma nowe po niemieckim przeglądzie tylko te saumy są dziwne,dziadek pewnie nigdy nie jeździł w trasy i po mieście szumów nie słyszał.
będę jutro musiał po kombinować tymi śrubami przy zawiasach bo może to tylko milimetry nie widoczne a mają znaczenie przy dużych prędkościach i powstaje szum.
PS
hi hi zapytam pieska ale to piesek Niemiecki i po Polsku może nie zrozumieć rozmawiałem z pieskiem i ma alibi bo zawsze w bagażniku dziadek go woził to nie miła dojścia do drzwi
audi123, mała prośba (zanim Moderatornia Cię upomni), staraj się na przyszłość nie pisać posta pod swoim postem. Żle sie to czyta i sam pewnie juz wiesz - regulamin
Korzystaj z opcji "edytuj" jezeli chcesz dopisać po krótkim czasie coś do swojego posta