Jak zdjać blokade DVD A6 2012

Jak zdjać blokade DVD A6 2012

Postprzez piotrAVANT » 2014-02-15, 19:36

Witajcie mobilki :)))

Czy istnieje możliwość zdjęcia blokady DVD. Filmy odpalają tylko jak samochód stoi jak jedzie dupa (: Podobno w BMW można to zdjąć a jak w audi ??? POZDRAWIAM
piotrAVANT
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 6
Dołączył(a): 2014-02-15, 19:33
Model: A6 C7
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.0 BPY 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Automat
Rok: 2012

Re: Jak zdjać blokade DVD A6 2012

Postprzez anusiak » 2014-02-15, 20:56

To bardzo proste kolego można w 2 minuty za pomocą VGA i chyba można z zielonego menu też ale nie jestem pewien na 100%
Avatar użytkownika
anusiak
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 166
Dołączył(a): 2013-11-28, 15:19
Lokalizacja: LONDON/WROCLAW
Model: A6 C6
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI CAGB 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 2009
Imię: Michał

Re: Jak zdjać blokade DVD A6 2012

Postprzez piotrAVANT » 2014-02-15, 21:01

Dzięki kolego :) A gdzie mi to mogą zrobić? Servis Audi?
piotrAVANT
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 6
Dołączył(a): 2014-02-15, 19:33
Model: A6 C7
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.0 BPY 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Automat
Rok: 2012

Re: Jak zdjać blokade DVD A6 2012

Postprzez anusiak » 2014-02-15, 21:05

Daj spokój z ASO tylko cie skroja poproś jakiegoś kolegę z twoich okolic z naszego forum
Avatar użytkownika
anusiak
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 166
Dołączył(a): 2013-11-28, 15:19
Lokalizacja: LONDON/WROCLAW
Model: A6 C6
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI CAGB 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 2009
Imię: Michał

Re: Jak zdjać blokade DVD A6 2012

Postprzez piotrAVANT » 2014-02-15, 21:07

dzięki :] :]
piotrAVANT
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 6
Dołączył(a): 2014-02-15, 19:33
Model: A6 C7
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.0 BPY 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Automat
Rok: 2012

Re: Jak zdjać blokade DVD A6 2012

Postprzez piotrAVANT » 2014-02-15, 21:17

Napisałem posta. Dzięki koledzy za pomoc!!!
piotrAVANT
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 6
Dołączył(a): 2014-02-15, 19:33
Model: A6 C7
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.0 BPY 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Automat
Rok: 2012

Re: Jak zdjać blokade DVD A6 2012

Postprzez fenomenalny » 2014-02-16, 01:44

Moge ci uruchomić to:) pikuś!


Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Wykonane mody:
*Podświetlenie ambiente tunelu środkowego
*Podświetlenie ambiente schowków w drzwiach
*Kamera cofania
*Lusterka fotochrom.
*Dodatkowe wyciszenie drzwi
*Hamulce od modelu 313Km
Planowane mody:
*Pełen Keylles
*Dociągi w drzwiach
Avatar użytkownika
fenomenalny
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 203
Dołączył(a): 2013-06-09, 17:51
Lokalizacja: Września
Model: A6 C7
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0TDI CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Rok: 2011
Imię: Patryk

Re: Jak zdjać blokade DVD A6 2012

Postprzez piotrAVANT » 2014-02-18, 10:32

Chętnie kolego a skąd jesteś ? Chyba że nauczyłbyś mnie jak by to za trudne dla mnie nie było :)))
piotrAVANT
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 6
Dołączył(a): 2014-02-15, 19:33
Model: A6 C7
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.0 BPY 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Automat
Rok: 2012

Re: Jak zdjać blokade DVD A6 2012

Postprzez fenomenalny » 2014-02-18, 12:46

Wielkopolska, wrzesnia
Wykonane mody:
*Podświetlenie ambiente tunelu środkowego
*Podświetlenie ambiente schowków w drzwiach
*Kamera cofania
*Lusterka fotochrom.
*Dodatkowe wyciszenie drzwi
*Hamulce od modelu 313Km
Planowane mody:
*Pełen Keylles
*Dociągi w drzwiach
Avatar użytkownika
fenomenalny
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 203
Dołączył(a): 2013-06-09, 17:51
Lokalizacja: Września
Model: A6 C7
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0TDI CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Rok: 2011
Imię: Patryk

Re: Jak zdjać blokade DVD A6 2012

Postprzez MaTyS » 2014-02-18, 14:34

Odczytaj numer seryjny MMI head unit
- Wybierz moduł 07 w VAG-COM/VCDS
- Wybierz "Advanced ID - 1A"
- Skopiuj wartość z "Serial number". Jeśli jest kilka wartości - skopiuj pierwszą.

Uruchom program VIMgen
- w okienko programu wklej serial
- wciśnij "generate"
- skopiuj uzyskany LOGIN :)

W VC/VCDS ( moduł 07) daj "Security Access - 16"
.... i wklej uzyskany LOGIN
Jeśli wyskoczy "code not valid" - użyj alternatywnego loginu (generowane dwa...)

W VCDS/VC wybierz "Adaptation - 10"
- Wybierz kanał 63
- naciśnij "read"
- ustaw wartość kanału na 255
- naciśnij "test"
- naciśnij "save"
- naciśnij "Done, Go Back", zamknij komunikację z modułem 07 i zrestartuj MMI
MaTyS
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 17
Dołączył(a): 2013-09-14, 09:40
Lokalizacja: Iława
Model: A6 C7
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.00 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Rok: 2013

Re: Jak zdjać blokade DVD A6 2012

Postprzez piotrAVANT » 2014-02-18, 16:13

A powiedzcie mi koledzy można jakoś zwiększyć moc auta mam 177km ale przydało by się więcej. Podobno można jakiś chip zrobić.Pytanie moje czy to jest bezpieczne dla auta jakie niesie za sobą to konsekwencje?
piotrAVANT
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 6
Dołączył(a): 2014-02-15, 19:33
Model: A6 C7
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.0 BPY 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Automat
Rok: 2012

Re: Jak zdjać blokade DVD A6 2012

Postprzez MaTyS » 2014-02-18, 17:35

Temat jak by odbiega ... :->
MaTyS
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 17
Dołączył(a): 2013-09-14, 09:40
Lokalizacja: Iława
Model: A6 C7
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.00 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Rok: 2013

Re: Jak zdjać blokade DVD A6 2012

Postprzez anusiak » 2014-02-19, 03:56

Piotravant zerknij do mojego tematu ogółem da się i warto ale Remap a nie chips
Avatar użytkownika
anusiak
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 166
Dołączył(a): 2013-11-28, 15:19
Lokalizacja: LONDON/WROCLAW
Model: A6 C6
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI CAGB 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 2009
Imię: Michał

Re: Jak zdjać blokade DVD A6 2012

Postprzez Netpunkt » 2014-12-03, 17:34

fenomenalny, Witam, prosze o kontakt w sprawie blokady na netpunkt@wp.pl :) z gory dziekuje :)
Netpunkt
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2014-12-03, 17:14
Model: A6 C7
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI CASA
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Rok: 2012
Imię: Waldek

Re: Jak zdjać blokade DVD A6 2012

Postprzez paabllo » 2016-06-04, 15:42

witam
potrzebuję pomocy w zdjęciu blokady w audi a6 c7 2015
jest ktoś może z okolic Częstochowy ??

Pzdrawiam
paabllo
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2016-06-04, 15:32
Model: A6 C7
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0 TDi CFGB 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: S-tronic
Rok: 2015
Imię: pawel

Następna strona

Powrót do C7 (2011-2018)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość