Mala temperatura i słabe ogrzewanie

Mala temperatura i słabe ogrzewanie

Postprzez darek_a6 » 2015-01-11, 13:55

Witam! Ostatnio zakupiłem audi a6 c4 2.5 tdi. Mam jednak pewien problem mianowicie zbyt mała temperatura :cry: Wymieniłem termostat i kruciec jednak nadal temperatura wynosi około 70 stopni i nie leci zbytnio ciepłe powietrze. Jaka jeszcze moze byc tego przyczyna? Pozdrawiam
darek_a6
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2014-12-29, 23:01
Model: A6 C4
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI ABP 115KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 1997
Imię: Dariusz

Re: Mala temperatura i słabe ogrzewanie

Postprzez Moraś » 2015-01-11, 14:34

Czyli silnik ci się nie dogrzewa ? Istnieje opcja że termostat który kupiłeś też jest nie sprawny ( sprawdziłeś go przed montażem? ) . Sprawdź jeszcze poziom płynu i czy układ nie jest zapowietrzony .
Avatar użytkownika
Moraś
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 191
Dołączył(a): 2014-03-16, 18:41
Model: A6 C5
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 AML 165KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 2000
Imię: Marek

Re: Mala temperatura i słabe ogrzewanie

Postprzez Lechu » 2015-01-17, 14:22

darek_a6, termonstat tylko ori albo wahler .
Protestujmy przeciw rejestrowaniu aut z kierownicą nie po tej stronie.
Avatar użytkownika
Lechu
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 500
Dołączył(a): 2013-05-30, 22:06
Lokalizacja: 127.0.0.1
Model: Nie mam
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 4.2 AUW 310KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Rok: 2001

Re: Mala temperatura i słabe ogrzewanie

Postprzez darek_a6 » 2015-01-17, 14:55

Kupiłem wahlera działa jak nalezy, uklad nie jest zapowietrzony, myśle ze może to być czujnik bo po wymianie zaczął dużo lepiej grzać ale nadal pokazuje 70 stopni czasem nawet mniej.
darek_a6
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2014-12-29, 23:01
Model: A6 C4
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI ABP 115KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 1997
Imię: Dariusz

Re: Mala temperatura i słabe ogrzewanie

Postprzez egoonn » 2015-01-19, 14:58

nie wiem ale u mnie sa 2 czujniki jeden podaje na zegary , 2 na climatronik i ecu
ANIMAL
Avatar użytkownika
egoonn
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 279
Dołączył(a): 2013-12-16, 22:30
Lokalizacja: IRL
Model: BMW 530xD
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 M57N2 231KM
Napęd: RWD
Skrzynia: Automat
Rok: 2003

Re: Mala temperatura i słabe ogrzewanie

Postprzez Andi » 2015-01-19, 21:24

darek_a6 napisał(a):Kupiłem wahlera działa jak nalezy, uklad nie jest zapowietrzony, myśle ze może to być czujnik bo po wymianie zaczął dużo lepiej grzać ale nadal pokazuje 70 stopni czasem nawet mniej.

czujnik od zegarow to czujnik 3/4 pinowy na wezu z przodu silnika/strona rozrzadu na wezu od spodu <okok> (podaje na zegary i do klimatyzacji)
Elektryka, Automatyka,Zabezpieczenia,zdalne sterowanie
Serwis Turbin Wiatrowych
Avatar użytkownika
Andi
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 597
Dołączył(a): 2013-06-05, 21:23
Lokalizacja: NNM/Viborg
Model: Ford Mondeo
Nadwozie: Hatchback
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0 CR 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Automat
Rok: 2008
Imię: Andrzej

Re: Mala temperatura i słabe ogrzewanie

Postprzez szubbidubi » 2018-06-28, 13:49

problem może leżeć w chłodnicy, sprawdzałeś?
szubbidubi
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2018-06-27, 12:37
Model: A6 C4
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0 TDi CFGB 170KM
Napęd: RWD
Skrzynia: Multitronic
Rok: 1998


Powrót do C4 (1991-1997)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości