MMI 2g małe problemy po wgraniu nowego softu i spolszczenia

MMI 2g małe problemy po wgraniu nowego softu i spolszczenia

Postprzez nomoz77 » 2015-01-19, 22:20

Witam
Posiadam mmi 2g soft 5140 dzięki uprzejmości forumowiczów zaciągnołem 3 płyty i myśle podnieść do softu 5570 moje pytanie dotyczy drugiej płyty (podobno tylko z BT) nie posiadam modułu BT wiec powinienem wgrać pierwszą czyli podnieść do 5150 i trzecią do 5570?
Moje pytanie jest dwa posty niżej ponieważ troche wgrałem i soft jest nowszy Polski jest ale są małe problemy
Pozdrawiam
nomoz77
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2014-12-27, 15:21
Model: Q7
Nadwozie: SUV
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0TDI CDYA 240KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Rok: 2008

Re: MMI 2g czy wgrywać drugą płytę

Postprzez egoonn » 2015-01-20, 17:50

ja zapodałbym 1 i 3 jak nie ma BT jak bedzie to wgrasz i juz , takie moje zdanie
ANIMAL
Avatar użytkownika
egoonn
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 279
Dołączył(a): 2013-12-16, 22:30
Lokalizacja: IRL
Model: BMW 530xD
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 M57N2 231KM
Napęd: RWD
Skrzynia: Automat
Rok: 2003

Re: MMI 2g małe problemy po wgraniu nowego softu i spolszcze

Postprzez nomoz77 » 2015-01-21, 09:29

Witam
wgrałem wersję softu 5150 i spolszczenie.
drugą płytę i soft 5570 wgram po zakupie modułu BT.
Wersję pokazuje ok, język Polski działa tylko po spolszczeniu zauważyłem komunikat TUN not ok ale radio działa?
i zmieniarka mi oszała nie przyjmuje płyt i cały czas próbuje wyrzucić płytki CD mimo ze ich nie ma w środku i mrugają na zmianę wejścia płyt:(
O co chodzi z tym błędem?
czy jakiś restart zmieniarki pomoże czy naprawa/wymiana?
Pozdrawiam
nomoz77
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2014-12-27, 15:21
Model: Q7
Nadwozie: SUV
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0TDI CDYA 240KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Rok: 2008

Re: MMI 2g małe problemy po wgraniu nowego softu i spolszcze

Postprzez egoonn » 2015-01-22, 11:26

wczesniej wszystko działało ? jak tak to moze cos z softami , z jakiego zródła ? stalo sie tak po sofcie czy po spolszczeniu ? reset na poczatek wykonaj
ANIMAL
Avatar użytkownika
egoonn
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 279
Dołączył(a): 2013-12-16, 22:30
Lokalizacja: IRL
Model: BMW 530xD
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 M57N2 231KM
Napęd: RWD
Skrzynia: Automat
Rok: 2003

Re: MMI 2g małe problemy po wgraniu nowego softu i spolszcze

Postprzez nomoz77 » 2015-01-22, 14:58

soft i spolszczenie z pewnego zródła kolega jakos78 tylko sam nie wiem czy to wyszło po sofcie czy po spolszczeniu ale soft sie wgrał bo myslałem go jeszcze raz zapuscic i niechce bo tą wersje juz ma.
zmieniarka to chyba zbieg okolicznosci tylko komunikat tun not ok mnie zastanawia bo radio smiga
nomoz77
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2014-12-27, 15:21
Model: Q7
Nadwozie: SUV
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0TDI CDYA 240KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Rok: 2008

Re: MMI 2g małe problemy po wgraniu nowego softu i spolszcze

Postprzez egoonn » 2015-01-22, 16:18

jeszcze raz aktualizuj , ja tez z tego zródełka mam i tego nie miałem nigdy jak robiłem
ANIMAL
Avatar użytkownika
egoonn
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 279
Dołączył(a): 2013-12-16, 22:30
Lokalizacja: IRL
Model: BMW 530xD
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 M57N2 231KM
Napęd: RWD
Skrzynia: Automat
Rok: 2003

Re: MMI 2g małe problemy po wgraniu nowego softu i spolszcze

Postprzez nomoz77 » 2015-01-22, 18:13

Najpierw naprawie zmieniarkę okazało sie po wyjęciu ze to panasonic robi dla audi taki szmelc, to typowa usterka mechanizmu.
proponujesz mi aktualizację softu i sam to próbowałem zrobić ale drugi raz nie chciało mi wczytać może przez to ze soft z tym numerem już jest w systemie ewentualnie kiedyś wgram 5570 i znowu spolszcze.Dziwi mnie tylko komunikat ze tun not ok a radio śmiga:)
nomoz77
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2014-12-27, 15:21
Model: Q7
Nadwozie: SUV
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0TDI CDYA 240KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Rok: 2008

Re: MMI 2g małe problemy po wgraniu nowego softu i spolszcze

Postprzez Ekhangel » 2019-03-02, 15:15

Czyli jeśli mam na pokładzie 5150, to lecę tylko z płytkami CD2 i CD3, tak?

To źródło: http://chomikuj.pl/orkaskawina/Auto/Akt ... +5150-5570

jest sprawdzone?
Ekhangel
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 18
Dołączył(a): 2019-02-12, 17:52
Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.7 ARE 250KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Rok: 2008

Re: MMI 2g małe problemy po wgraniu nowego softu i spolszcze

Postprzez lampik » 2019-04-03, 22:42

A co jeśli mam mmi basic co potrzebuje do spolszczenia urządzenia ?Może się ktoś podzielić ?
lampik
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączył(a): 2017-03-17, 22:35
Model: A6 C6
Nadwozie: Kombi
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI ASB 233KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Rok: 2006
Imię: Mateusz


Powrót do C6 (2004-2011)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości