Przeróbka MMI Basic Plus na 2G lub 3G

Przeróbka MMI Basic Plus na 2G lub 3G

Postprzez Denly » 2014-09-19, 21:46

Witam. Kupiłem dzisiaj A6 C6 2007 rok, jestem z wszystkiego zadowolony, lecz troszkę bardziej podobałoby mi się MMI z dużym ekranem czyli 2G lub 3G. Czy przerabiał ktoś kiedyś u siebie takie mody? Dużo roboty? Duże koszta? Znalazłem tam paru gości co to zmieniają, ale aż tyle to ja nie dam :) Mam zmieniarkę na CD + Navi i zmieniarkę navi, do tego mam też moduł telefonu. Jak to ugryźć? Zauważyłem na allegro, że za wyświetlacz razem z tą ramką co trzeba zmienić to wołają już od 300zł.
Denly
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączył(a): 2014-09-12, 18:47
Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.0 BPJ 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 2007
Imię: Daro

Re: Przeróbka MMI Basic Plus na 2G lub 3G

Postprzez jocker01 » 2014-10-13, 21:05

Witam. Ja zakładałem do siebie 2g jakieś 9 miesięcy temu. Nie jest to bardzo skąplikowane jednak sporo rozbierania i mieszania z kablami. Sama wymiana wyświetlacza nic nie da. Pozdrawiam Jocker01
jocker01
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2014-10-13, 20:12

Re: Przeróbka MMI Basic Plus na 2G lub 3G

Postprzez Denly » 2014-11-04, 20:04

jocker01, a ile Cię wszystko wyszło cenowo?
Denly
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączył(a): 2014-09-12, 18:47
Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.0 BPJ 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 2007
Imię: Daro

Re: Przeróbka MMI Basic Plus na 2G lub 3G

Postprzez Przemcio » 2014-11-04, 21:20

Albo grubo albo wcale :-> w 2G już sie nie pchaj jak masz trochę waluty, dołóż i wkładaj 3g różnica kolosalna albo 3gplus :shock: to juz konkretnie ale kilo rezania :-D :-D :-D
ni ma podpisu
Avatar użytkownika
Przemcio
-#Klubowicz
-#Klubowicz
 
Posty: 860
Dołączył(a): 2013-06-01, 12:28
Lokalizacja: Waldsee/ Deutschland
Model: Nie mam
Nadwozie: Kombi
Zasilanie: Diesel
Silnik: INNY
Napęd: RWD
Skrzynia: Tiptronic
Rok: 2012

Re: Przeróbka MMI Basic Plus na 2G lub 3G

Postprzez jarecki01 » 2019-12-29, 11:49

Odgrzeję by nie zaśmiecać .Mam 3g basic i chcę zmienic na 3g hight.Jak poznać ramkę zegarów 3g hight 4f1857115 ? Trzeba mierzyć przekątną,czy musi być koniecznie z końcówką "J'' ?
Pozdrawiam
jarecki01
-#Forumowicz
-#Forumowicz
 
Posty: 6
Dołączył(a): 2013-12-05, 18:38
Lokalizacja: Ljungby
Model: A6 C6
Nadwozie: Kombi
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0 CAHA 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Rok: 2010
Imię: Jarek


Powrót do C6 (2004-2011)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości